Wat een toffe verjaardagstaart! 6 ijsjes voor een 6-jarige, 7 ijsjes voor een ……
 
Dit heb je nodig:
CAKE 200 gram ongezouten boter 100 gram kristalsuiker 100 gram bruine basterdsuiker 4 eieren 180 gram zelfrijzend bakmeel 5 el cacaopoeder 1 tl vanille extract 100 gram pure chocolade (in stukjes)
BOTERCRÈME 300 gram ongezouten boter 300 gram monchou 350 gram poedersuiker 2 tl vanille aroma
TOPPING Kleine ijshoorntjes Schuimpjes 50 gram pure chocolade 50 gram melk chocolade Véél discodip!
 
En zo doe je het:
  1. Voor het bakken van de cake: verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakvorm van 24cm met bakpapier.
    Neem een kom en mix hier de boter en zowel de kristalsuiker als de bruine basterdsuiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen.
  2. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en vervolgens ook het cacaopoeder. Blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Schep hierna de stukjes pure chocolade er doorheen.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en zet het voor 45 minuten in de oven. Test met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Stort de cake ondersteboven op een taartrooster en laat op deze manier afkoelen.
  4. Voor de botercrème (je kunt ipv monchou ook alleen boter gebruiken als je dat lekkerder vindt): neem een kom en mix hier de boter in zacht. Voeg de monchou toe en blijf mixen. Voeg vervolgens de poedersuiker in delen toe tot het volledig is opgenomen en mix dan het vanille aroma mee. Laat de crème minstens een uur goed opstijven in de koelkast.
  5. Voor de ijshoorntjes: maak of koop een aantal schuimpjes (gelijk aan de hoeveelheid ijsjes). Wanneer je geen kleine ijshoorntjes heb kunnen vinden kun je  grotere ijshoorntjes ook gewoon kleiner ‘zagen’ met een fijn kartelmes. Wees voorzichtig, ze breken makkelijk!
  6. Smelt de chocolade en dip de bovenkant van de ijshoorntjes hierin. Doe in elk ijshoorntje een theelepel chocolade, zodat de onderkant is gevuld met chocola. Neem een schuimpje en plak deze vast op de gesmolten chocolade. Klaar zijn je ijsjes!
  7. Neem een taartplateau en plamuur de hele cake nu helemaal dicht met een spatel. Zorg ervoor dat de taart aan alle kanten zo glad mogelijk is. Zet de taart dan minstens een uur in de koelkast. Wanneer je de taart eruit haalt is de botercrème goed stevig geworden en kun je hem nog iets gladder trekken met je spatel.
  8. Neem je bakje discodip en hou het taartplateau een beetje schuin, de taart moet erop blijven staan 🙂 Bestrooi de zijkant van de taart nu met de dip, totdat hij volledig bedekt is. Werk netjes bij, maak een aantal toeven op de taart waar je de ijsjes in kunt steken en steek vervolgens de ijsjes in de taart. Wanneer je kleine toefjes naast de grote toeven maakt, kun je hier de verjaardagskaarsjes in steken.