spannend schatkamer piramide speuren feest

 

Kies een thema voor je kinderfeest waarbij de kinderen verkleed kunnen komen. Ook de spelletjes die je wilt gaan doen kan je aanpassen aan het door jou gekozen thema. En de verjaardagstaart! Denk bijvoorbeeld aan een Piramide-feestje.

Onze speurpakketten hebben ook allemaal een thema, één van deze thema’s is de ‘Piramide van Farao Zoek’tis en de Geheime Schat’ speurtocht. Deze is helemaal in het Egypte thema en begint al met de uitnodigingen voor het feestje.

De kinderen van jullie feestje zijn met een vliegticket als uitnodiging al helemaal in ‘egyptische’ sfeer. En na het voorlezen van het beginverhaal waarin ze worden uitgedaagd de ‘piramide’  in te gaan gaat de speurtocht van start. Omdat ze nieuwsgierig geworden zijn door het verhaal lopen de kinderen verder langs de door jou uitgezette route met ieder een eigen plattegrond van de piramide. De puzzelkaarten die ze vinden leiden hen over deze plattegrond van de piramide. Nemen zij wel in elke kamer de juiste deur? Met de gevonden aantekeningen van Professor Kwenie gaat dit zeker wel lukken. Tijdens de speurtocht tekenen de kinderen hun route door de piramide op een plattegrond en met de vondst van een doorzichtige plattegrond weten ze met welke symbolen zij de geheime schatkamerdeur kunnen openen. De deur opent en ja hoor: de schat is gevonden! Kijk voor meer informatie over het Piramide speurpakket op onze site: https://www.speurtochten.nl/product/piramidegeheime-schat/

Verdere piramide feestideetjes:

Als je een verjaardag voor een kind in Egyptisch thema wilt vieren, zijn er tal van leuke ideeën die je kunt gebruiken om een ​​feestelijke sfeer te creëren. Hier zijn enkele suggesties:

 • Nodig de gasten uit om zich te kleden in kostuums die geïnspireerd zijn op Egyptische kleding, zoals farao’s of Cleopatra.
 • Versier de feestlocatie met gouden en turquoise accenten, geïnspireerd op de kleuren van de Egyptische hiërogliefen.
 • Serveer eten en drinken uit de Egyptische keuken, zoals falafel, hummus, kofta en baklava.
 • Organiseer spelletjes en activiteiten die te maken hebben met Egyptische geschiedenis en cultuur, zoals een speurtocht naar schatten of een piramide bouwen van blokken.
 • Geef de kinderen een klein aandenken aan het feest, zoals plastic scarabee amuletten of mummiesnoepjes.
 • Speel traditionele Egyptische muziek tijdens het feest om een authentieke sfeer te creëren.

kinderfeest thuis kant en klaar speurtocht kind

Traktaties tijden het Egypte feestje:

 1. Mummiekoeken: maak koekjes in de vorm van mummies en versier ze met glazuur om de verbanden na te bootsen.
 2. Piramidecakejes: bak cupcakes en versier ze met groene glazuur om een piramide na te bootsen. Voeg een kleine plastic farao bovenop toe als decoratie.
 3. Faraochocoladerepen: maak zelfgemaakte chocoladerepen en snijd ze in de vorm van farao’s. Versier ze met gouden glazuur en eetbare decoraties.
 4. Pyramidetraktatiezakjes: vul doorzichtige zakjes met gouden en groene snoepjes en sluit ze af met een piramidevormige sticker.
 5. Mummie-hotdogs: rol mini-worstjes in croissantdeeg en bak ze tot ze goudbruin zijn. Gebruik eetbare oogjes en ketchup om ze eruit te laten zien als mummies.
 6. Farao-druiven: steek cocktailprikkertjes met oogjes en een kartonnen faraohoedje in druiven om ze eruit te laten zien als mini-farao’s.
 7. Piramidekoekjes: bak koekjes in de vorm van piramides en versier ze met gouden glazuur en eetbare juwelen.
 8. Egyptische faueo’s: maak faraohoedjes van papier en bevestig ze aan snoepjes met glazuur om mini-farao’s te maken.

 

Spelletjes tijdens het piramide feestje:

 1. Pyramide puzzel: Spelers moeten een puzzel oplossen om de geheime kamer in de piramide te vinden en de schat van de farao te ontdekken.
 2. Mummie estafette: Spelers zijn in teams en moeten een parcours afleggen terwijl ze zich als mummies inpakken in wc-papier.
 3. Farao’s schatjacht: Spelers moeten aanwijzingen volgen die ze leiden naar de schat van de farao die ergens in de piramide is verstopt.
 4. Egyptische quiz: Spelers beantwoorden vragen over de Egyptische farao’s, piramides en mummies om punten te verdienen en uiteindelijk te winnen.
 5. Sfinx speurtocht: Spelers moeten aan de hand van aanwijzingen en raadsels de geheime boodschap van de sfinx ontcijferen.
 6. Piramide bouwwedstrijd: Spelers moeten met blokken of ander materiaal een mini-piramide bouwen en deze beoordelen op creativiteit en stabiliteit.
 7. Mummie-run: Spelers moeten een hindernisbaan afleggen terwijl ze zich als mummies voortbewegen door in wikkels van wc-papier te rennen.

 

Wil je je verkleden in het thema Egypte als een farao of mummie? Hier zijn enkele ideeën:

Farao:

 • Draag een lange, witte gewaad met gouden details en accessoires zoals een kroon of farao-ketting.
 • Vergeet niet om je gezicht te schilderen met een Egyptisch ontwerp, zoals hiërogliefen of oogmake-up.
 • Voeg een bijpassende scepter of staf toe om je look compleet te maken.

piramide speurtocht kinderfeest thuis activiteit verjaardag

Mummie:

 • Wikkel jezelf in wit verband of stof om te lijken op een mummie.
 • Maak je huid en gezicht bleek met make-up voor een meer griezelige uitstraling.
 • Voeg enkele valse littekens of bloedspatten toe voor een extra angstaanjagende touch.
 • Denk aan het dragen van accessoires zoals een farao-sieraad of een mummie-masker om je outfit af te maken.

Welke stijl je ook kiest, wees creatief en geniet van het verkleden in het thema Egypte!