Kies een thema voor je kinderfeest waarbij de kinderen verkleed kunnen komen. Ook de spelletjes die je wilt gaan doen kan je aanpassen aan het door jou gekozen thema. En de verjaardagstaart! Denk bijvoorbeeld aan een Spook-feestje.

Onze speurpakketten hebben ook allemaal een thema, één van deze thema’s is de ‘Het Spookkasteel’ speurtocht. Deze is helemaal in het Spookkasteel thema en begint al met de uitnodigingen voor het feestje.

Graaf Losbol is al sinds 1913 verdwenen, in het dorp wordt daarom zijn kasteel ‘Het Spookkasteel’ genoemd. En niet alleen de graaf is verdwenen, ook zijn schatkist heeft niemand meer gezien. Door het oplossen van de 20 puzzelkaarten tijdens de spookspeurtocht, met behulp van de plattegrond van ‘Het Spookkasteel’ weten de kinderen van jouw feestje vast de verstopte schatkist te vinden en het mysterie op te lossen! Kijk voor meer informatie over het Spookkasteel speurpakket op onze site: https://www.speurtochten.nl/product/spookspeurtocht/

Verkleden als spook

Extra leuk als alle uitgenodigde kinderen verkleed komen. Vergeet ook zelf niet je te verkleden als een spook. Dit kan heel simpel met een oud laken over je heen. Vergeet niet om twee gaten uit te knippen voor je ogen 🙂. Of je koopt bijvoorbeeld online een eng masker.

Houd voor de zekerheid wel iets om te verkleden achter de hand want misschien komt er een vriendje/vriendinnetje die niet verkleed is en dat is natuurlijk best lastig als alle anderen kinderen wel verkleed rondlopen.

Wat ook een mogelijkheid is dat je een aantal lakens klaar legt en met de kinderen voor het spookfeestje begint met het spookkostuum maken. Ze kunnen dan de gaten erin knippen en met zwarte stift dingen, zoals spinnen, spinnenwebben en vleermuizen, tekenen op het laken. Ieder kind is zo een uniek spookje. Hier kan je ook een leuk spelletje meespelen. Wie raad wie wie is wanneer iedereen een spook is? Best lastig! Misschien dat ieder spookje enge geluiden moet maken, herkennen ze de stem?

kinderfeest 11 jaarVerdere feest ideetjes:

Om de kinderen alvast in de sfeer van een spookfeest te brengen, kan je een groot spinnenweb maken van zwarte wol, bijv. tegen het voorraam. Je kunt er een grote kruisspin in hangen van zwart karton. Dat ziet er best griezelig uit.
Verder kan je allerlei spinnen aan een zwarte draad vanaf het plafond naar beneden laten hangen. Of als je dit aan de deuropening doet dan moeten de kinderen daar doorheen om binnen te komen. Wie durft?
In feestartikelenwinkels zijn meestal ook kikkers, vleermuizen, spinnen e.d. te koop. Daar kan je jouw huis mee versieren!
Zet spannende griezelige muziek op, met enge kreten en piepende deuren.

Ook kan je bijvoorbeeld met lichtgevende verf een skelet of een spook op zwart of wit karton tekenen, uitknippen en op een raam plakken. Dat ziet er griezelig uit.

spoken griezelen kinderen feest

 

Als je de kinderen limonade en cake geeft, voor of na de speurtocht, kunt je een grote, platte cake maken en daar een spookkasteel uitsnijden en die glazuren.
De glazuur kan je zelf maken door poedersuiker te nemen en daar druppelsgewijs water aan toe te voegen en goed te roeren tot een glad papje. Hierbij kan je eventueel ook voedingskleurstof toevoegen bijvoorbeeld groen, blauw of zwart.
Er zijn groene of blauwe limonades te koop, die er griezelig genoeg uitzien, bijvoorbeeld Reine Claude siroop of bosbessensiroop. Met een eng rietje of een spinnetje geplakt aan een glas ziet dat er spannend uit. Let op: doe geen spinnetjes of iets dergelijks in het glas want dan kunnen de kinderen zich daarin verslikken tijdens het limonade drinken.

Lees een griezelig verhaal voor met een enge stem. Als je je gezicht vanonder verlicht met een lamp ziet dat er best eng uit.

Ons Spookkasteel heeft een eigen Facebook pagina. Lees onderstaand artikel en volg de link.

Facebook Het Spookkasteel

Uitzetten van een spookspeurtocht

In de schemer of donker een spookspeurtocht lopen is wel extra spannend. Vraag de kinderen een zaklantaarn mee te nemen naar je feestje en zet langs de route enkele waxinelichtjes in glazen potjes. Of als je ons Het Spookkasteel speurpakket gebruikt zet dan een waxinelichtje bij de verstopte puzzelkaart. Spannend!

Voordat de speurtocht begint kan je ook met de kinderen glazen potjes te beplakken of met watervaste stift op het potje kleuren voordat de speurtocht begint. Deze potjes zet je met waxinelichtjes langs de route van de speurtocht of bijvoorbeeld op de plek waar een puzzelkaart verstopt is. En dan rond schemer op pad, dit maakt het echt extra spannend. Iedereen mag zijn/haar eigen potje meenemen wanneer ze die tegenkomen langs de route. Misschien voor de veiligheid het waxinelichtje dan wel even uitblazen.

Voor het beplakken van de glazen potjes kan je vliegerpapier gebruiken maar bijvoorbeeld ook papieren servetten, deze kan je van elkaar los maken zo heb je mooi dun (doorschijnend) papier. Zelf heb ik ook crêpepapier gebruikt maar dat geeft wel af wanneer het door de lijm nat wordt 🙂
Met waterdichte stiften op de glazen postjes kleuren is natuurlijk ook erg leuk om te doen en waarschijnlijk iets makkelijker. En als de kinderen niet erg creatief zijn kan je altijd stickertjes kopen zodat ze deze op de glazen potjes kunnen plakken. Misschien lukt het om stickers in een bepaald thema te vinden.

Begin wel op tijd met het verzamelen van glazen potjes 🙂