Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over de speurpakketten

 • Mochten er meer dan 12 kinderen op jullie kinderfeestje komen dan kan je bij een speurpakket een uitbreidingsset bestellen. Met een uitbreidingsset erbij kan je de speurtocht met twee groepjes lopen. De twee groepjes lopen dan dezelfde route maar starten ongeveer 10/15 minuten na elkaar.

 • Kinderen hebben eigenlijk nooit een probleem met regen, vergeet dan niet de puzzelkaarten in boterhamzakjes op te hangen. Mocht het heel erg hard regenen dan kan je natuurlijk altijd de speurtocht in huis uitzetten. Wel is het dan verstandig om echt elke ruimte van het huis te gebruiken en eventueel een pauze te houden waarin je, terwijl de kinderen wat drinken, opnieuw puzzelkaarten ophangt in je huis.

 • We hebben onze speurtochten echt ontwikkeld voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Het is natuurlijk niet leuk als de puzzelkaarten onderweg te makkelijk of te moeilijk zijn. Waarschijnlijk doen de kinderen dan minder actief mee wat natuurlijk jammer is.

 • Onze speurpakketten zijn redelijk kant en klaar. In een speurpakket zitten zowel uitnodigingen, een thema verhaal, puzzelkaarten etc. Op de pagina van het desbetreffende speurpakket kan je precies zien wat er in het speurpakket zit.

 • Met behulp van het instructieboekje heb je een goed beeld wat je van tevoren moet doen voor de speurtocht. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het uitzetten van de route bij jou in de buurt of bijvoorbeeld een bos of park.

 • Mocht het heel erg hard regenen dan kan je natuurlijk altijd de speurtocht in huis uitzetten. Wel is het dan verstandig om echt elke ruimte van het huis te gebruiken en eventueel een pauze te houden waarin je, terwijl de kinderen wat drinken, opnieuw puzzelkaarten ophangt in je huis.

 • Bepaal eerst waar je de speurtocht wilt doen en vervolgens kan je dan of lintjes/draadjes ophangen langs de route of de route aangeven op een lege schatkaart. In het instructieboekje geven we je ook tips hoe je dit kan aanpakken. Je kan ook bij elke puzzelkaart de route hangen naar de volgende puzzelkaart (bijv.: ga nu rechtsaf en kijk dan bij de eerste prullenbak die je ziet).

 • Met onze speurpakketten gaan de kinderen niet alleen speuren maar ook puzzelen. Langs de route hangen de puzzelkaarten die de kinderen oplossen. Deze puzzelkaarten zijn in thema en hebben de kinderen nodig voor het oplossen van het ‘mysterie’. Soms gaat dit met behulp van een detectiveboekje, het schilderij van tante Amalia of de aantekeningen van een professor.

 • De speurtocht kan overal uitgezet worden. In je eigen wijk, een bos of park in de buurt, rondom de school of misschien tijdens jullie vakantie in de duinen.

 • De verzendkosten van onze speurpakketten zijn €4,35 binnen Nederland. Behalve voor het grotere Sinterklaasspeurpakket en onze Mystery Tours voor volwassenen daarvoor zijn de verzendkosten €7,50 binnen Nederland. Naar België zijn de verzendkosten van onze speurpakketten €9,60. De verzendkosten voor het Sinterklaasspeurpakket en de Mystery Tours zijn €20,00 naar België.

 • Onze speurpakketten zijn zo ontworpen dat ze door de brievenbus passen, je hoeft dus niet thuis te zijn om het speurpakket te ontvangen. Met uitzondering voor de drie pakketten die in dozen verstuurd worden namelijk de Sinterklaasspeurtocht en onze Mystery Tours.