Kies een thema voor je kinderfeest waarbij de kinderen verkleed kunnen komen. Ook de spelletjes die je wilt gaan doen kan je aanpassen aan het door jou gekozen thema. En de verjaardagstaart! Denk bijvoorbeeld aan een Heksen en Tovenaars feestje.

Onze speurpakketten hebben ook allemaal een thema, één van deze thema’s is de Heks Oeleboele en Tovenaar Merlin speurtocht. Deze is helemaal in het tovenaars en heksen thema van de uitnodigingen voor het feestje tot het eerste prijs certificaat voor het winnen van de toverwedstrijd met de naam van het kind erop.
De kinderen worden uitgedaagd voor een toverdranken wedstrijd en vinden in het toverboekje van tante Amalia de beste toverdrank van allemaal, een toverdrank om snoep te toveren. Voor het maken van de toverdrank hebben ze natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig. Tijdens de speurtocht komen ze deze ingrediënten tegen en met behulp van het toverboekje en het schilderij van tante Amalia weten ze de juiste ingrediënten uit te kiezen. Bij thuiskomst gaan alle ingrediënten in de toverpot en wordt met elkaar de toverspreuk uitgesproken, snel de toverpan open en……… ja hoor! De heksen en tovenaars van jouw feestje hebben snoep getoverd en de toverwedstrijd gewonnen. Kijk voor het tovenaar en heksen speurpakket op onze site: https://www.speurtochten.nl/product/heks/

Verkleden als heks en tovenaar

Extra leuk als alle uitgenodigde kinderen verkleed komen. Vergeet ook zelf niet je te verkleden als heks/tovenaar. Dit kan heel simpel met zwarte kleren aan en een zwarte puntmuts op je hoofd. Of bijvoorbeeld een grote neus 🙂

Houd voor de zekerheid wel iets om te verkleden achter de hand (heksen/tovenaars muts, zwart t-shirt of bijvoorbeeld een toverstaf) want misschien komt er een vriendje/vriendinnetje die niet verkleed is en dat is natuurlijk best lastig als alle anderen wel verkleed rondlopen. Vrij eenvoudig om te maken: een oud zwart t-shirt met sterren er op vastgemaakt.

 

toveren puzzelen heksjes spannend kinderfeestje

Heksenhoed en tovenaarshoed

Ook een leuke activiteit voor tijdens het feestje is het maken van een toverhoed. Voor het maken van een toverhoed teken je op zwart karton een cirkel met behulp van bijvoorbeeld een rond bord of een passer. Meet eerst het hoofd van je eigen kind zodat je een idee hebt van de grootte die je wilt hebben.
Om een hoedje te krijgen moet je een ‘taartpunt’ uit de cirkel knippen. Trek twee rechte lijnen vanuit de buitenkant naar het midden van de cirkel. De afstand tussen deze twee lijnen bepaalt de grootte van de punt en ook de hoogte van de toverhoed. Wanneer je de ‘taartpunt’ uit de cirkel hebt geknipt, buig je de twee stukken naar elkaar. Leg ze een stukje over elkaar heen en niet ze aan elkaar vast. Let op, nieten is echt steviger dan bijvoorbeeld plakken.

Natuurlijk zie je het nietje wel zitten maar daar kan je altijd later iets overheen plakken. Zorg ervoor dat het papier met name in de top van je toverhoed goed aansluit. De randen van de twee zijkanten van de toverhoed sluiten als het goed is precies over elkaar.

Misschien een goed idee om eerst een uitprobeersel te maken met bijvoorbeeld krantenpapier zodat je weet hoe je wilt knippen om de ideale grootte te krijgen van de toverhoed. Dan kan je daarna met het duurdere karton de echt toverhoed maken. Als activiteit kan je met de kinderen de toverhoeden gaan versieren. Leuk om er gouden of zilveren sterren op te plakken. Of met crêpepapier lange slingers aan de top van de toverhoed.

 

Vrij makkelijk om met elkaar toverstokken te knutselen. Zorg dat je een houten stokje hebt voor iedere tovenaar en heks van je feestje. Laat ze twee sterren knippen van karton zodat je deze op het houten stokje kunt vastmaken.

 

Spelletjes

Natuurlijk zijn er ook allerlei spelletjes in thema te bedenken. Bijvoorbeeld een bezemstelen race. Zorg dat je twee bezemstelen in huis hebt en verdeel de kinderen in twee groepjes, beter dat jij dat van tevoren doet dan dat de jarige op het feestje moet gaan kiezen want dat is best lastig voor je kind en kan ook teleurstellingen geven bij de kinderen die niet door de jarige in haar/zijn groepje wordt gekozen. Zet een parcours uit en laat de kinderen, als met een estafette, een bezemstelenrace houden. Omdat het duidelijk is welk groepje de race heeft gewonnen is het misschien ook leuk om ook andere prijzen na de bezemstelenrace uit te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het groepje dat het beste elkaar aanmoedigde of welk groepje de leukste sprongetjes maakte tijdens de race. Zo kan elk groepje enthousiast zijn omdat het iets gewonnen heeft. Zeker voor de jarige kan het erg belangrijk zijn om tijdens zijn/haar feestje een wedstrijd te winnen, op deze manier kan je dat beïnvloeden, hoe fijn is dat.

 

Rondom de de door jou neergezette toverpan kan je na de toverspreuk en het winnen van de toverwedstrijd een mooi heksendans houden om de toverpot heen. Iedereen houdt elkaars hand vast en zo kan je om de toverpot heen dansen. Hierbij kan je zelf zingen of een muziekje opzetten.

 

Traktatie

Toverstaffen traktatie

traktatie feest

Smeer de bovenkant van de soepstengel in met roze glazuur (Dr.Oetker).
Versier het glazuur met decoratiehartjes en spikkels en plak de eetpapieren ster aan de bovenkant in het nog warme glazuur. Extra leuk met een kaartje eraan van de jarige!
Leuk als traktatie tijdens onze Heks Oeleboele & Tovenaar Merlin speurtocht maar ook als traktatie op school.