Leuke vakantie activiteit voor met je kinderen.

Tijdens de vakantie is het natuurlijk leuk om iets met je kinderen te doen. Thuiszitten is ook heerlijk, vooral het vervelen is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar naar buiten gaan is zo lekker en gezond. Soms kan het lastig zijn om de kinderen mee naar buiten te krijgen, ze willen een filmpje/serie zien of een online spelletje doen. Met de hulp van een speurtocht krijg je jouw kind zeker mee naar buiten!

Onze speurpakketten worden veel voor kinderfeestjes/feestjes van de juf of meester/verjaardagen of naschoolse activiteiten gebruikt. Maar natuurlijk kan je onze speurtochten ook gebruiken als activiteit in de vakantie. Met de kinderen naar een speeltuin of pretpark gaan is veel duurder. En een speurtocht kan je ook vanuit je eigen huis organiseren.

Al onze speurpakketten hebben een thema. De speurtocht begint met een verhaal in dat thema waarin het duidelijk wordt waarom de kinderen op pad gaan en wat ze moeten gaan zoeken. Dat motiveert zeker 😊

In alle speurpakketten zitten uitnodigingen. Extra leuk om deze uitnodigingen op het kussen/in het bed van je kinderen te leggen. Dat maakt het spannend!

De speurtocht kan je uitzetten bij jou in de wijk of een park of bos in de buurt. Zo kan je vanuit huis vertrekken maar je kan ook met de fiets of auto naar een geschikte plek gaan.

Na de speurtocht kan je ook dingen knutselen in het thema van de speurtocht. Al onze speurpakketten hebben instructieboekjes waarin niet alleen staat beschreven hoe de speurtocht verloopt en wat je hiervoor moet doen maar staan ook tips voor de verdere invulling van de dag. Denk hierbij aan spelletjes, knutselen of iets lekkers  in het thema van de speurtocht.

heksen kinderfeest toverdrank kind activiteit

 

 

 

 

 

Het kiezen van een speurpakket is niet lastig maar je moet wel even opletten. Bij alle speurpakketten hebben we een indicatieve leeftijd gegeven. Dit heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van de puzzelkaarten.

In een gezin varieert die leeftijd natuurlijk. Ervaring leert dat het dan het beste is om de gemiddelde leeftijd van de kinderen te nemen. De jongere kinderen hebben het plezier van het vinden van de puzzelkaarten en het meedoen. De oudere kinderen kunnen de kleintjes helpen en de meest lastige puzzels oplossen.

Ons speurpakket De Natuurpuzzel http://www.speurtochten.nl/product/natuurpuzzels/  wordt vaak gedaan door groepen met veel uiteenlopende leeftijden. Voor de kleintjes is het vinden van de puzzelkaarten leuk om te doen en het inkleuren van het juiste stukje van de kleurplaat met behulp van een ouder kind/broertje/zusje. Voor de oudere kinderen zijn de vragen of de natuur van Nederland erg leuk en soms ook best uitdagend om te doen. In het speurpakket zitten antwoordenboekjes. In het antwoordenboekje staat niet het antwoord alleen geschreven maar staat een verhaaltje waaruit de kinderen het juiste antwoord kunnen opmaken. Dit juiste antwoord heeft weer een cijfer en dat cijfer kunnen de kinderen inkleuren op de kleurplaat. In het speurpakket De Natuurpuzzel zitten drie verschillende kleurplaten wat maakt dat de kinderen echt even moeten speuren waar het juiste cijfer staat op hun kleurplaat.

buiten kinderfeestje speurtocht dieren 7 jaar

 

 

 

 

 

Maar natuurlijk hebben we meer thema’s:
http://www.speurtochten.nl/kinder-speurtocht/ 

  • De Wijsneuskabouters en het feest in het Dierenbos
  • Ridder Radbout en Jonkvrouw Mathilden en de ontsnapte draak
  • Piraten Kapitein van de Bounty en de verstopte schat
  • Heks Oeleboele en Tovenaar Merlin en de toverwedstrijd
  • Spees en de Ruimtelanding
  • De Natuurpuzzel
  • Piramide van Farao Zoek’tis en de Geheime Schat
  • Super Detective Sherlock Holmes
  • Professor Zandkorrel en het Geheimzinnige 9de Voorwerp
  • Het Spookkasteel

Natuurlijk kan je altijd contact met ons opnemen zodat we je kunnen adviseren welke speurtocht het leukst is om te doen met de kinderen van jouw kinderfeestje of het groepje waarmee je de speurtocht wilt doen tijdens de vakantie.