Speurtocht uitzetten met lichtjes langs de route

Leuk om de speurtocht uit te zetten met lichtjes. Voordat de speurtocht begint kan je met de kinderen glazen potjes te beplakken of met watervaste stift op het potje kleuren voordat de speurtocht begint. Deze potjes zet je met waxinelichtjes langs de route van de speurtocht of bijvoorbeeld op de plek waar een puzzelkaart verstopt is. En dan rond schemer op pad, dit maakt het echt extra spannend. Iedereen mag zijn/haar eigen potje meenemen wanneer ze die tegenkomen langs de route. Misschien voor de veiligheid het waxinelichtje dan wel even uitblazen.

Voor het beplakken van de glazen potjes kan je vliegerpapier gebruiken maar bijvoorbeeld ook papieren servetten, deze kan je van elkaar los maken zo heb je mooi dun (doorschijnend) papier. Zelf heb ik ook crêpepapier gebruikt maar dat geeft wel af wanneer het door de lijm nat wordt 🙂
Met waterdichte stiften op de glazen postjes kleuren is natuurlijk ook erg leuk om te doen en waarschijnlijk iets makkelijker. En als de kinderen niet erg creatief zijn kan je altijd stickertjes kopen zodat ze deze op de glazen potjes kunnen plakken. Misschien lukt het om stickers in een bepaald thema te vinden.

Begin wel op tijd met het verzamelen van glazen potjes 🙂