Wat een feest, jouw kind is jarig!

En natuurlijk voor elk kind het hoogtepunt: zijn/haar kinderfeestje.Verjaardagsfeest! Alle vriendjes/vriendinnetjes worden gevraagd, het thema wordt gekozen, de taart gemaakt of gekocht, het huis versierd en de telefoon ligt klaar voor alle foto’s.

Bij ieder verjaardagsfeest hoort een uitnodiging. Maar alvorens het feestje te plannen en de uitnodigingen uit te delen, vergeet niet van tevoren te informeren bij de ouders wiens kind ook jarig is rond de tijd van de verjaardag van jouw kind of zij al een geplande datum voor hun kinderfeestje hebben. En plan jullie feestje dan op een andere dag of doe het plannen van het feestje in overleg met deze ouders. Heel jammer natuurlijk als er feestjes tegelijkertijd zijn en kinderen moeten kiezen naar welk feestje ze gaan en er dan waarschijnlijk ook minder kinderen naar het verjaardagsfeestje van jouw dochter/zoon komen.

Voor het uitnodigen houden veel ouders de volgende regel aan: net zoveel kinderen worden gevraagd als de jarige oud is geworden maar het belangrijkste is natuurlijk dat je een leuk groepje vriendinnen/vrienden bij elkaar hebt op het kinderfeestje.

Extra leuk om de (bijna) jarige te betrekken bij het invullen of maken van de uitnodigingen. Alleen al het schrijven van zijn/haar eigen naam op de uitnodiging is leuk voor de jongere kinderen, de oudere kinderen kunnen natuurlijk vaak al zelf met wat hulp de uitnodigingen schrijven.

Veel scholen vinden het vervelend als de uitnodigingen op school worden uitgedeeld omdat er natuurlijk altijd kinderen zijn die niet uitgenodigd worden voor het verjaardaggsfeestje. Informeer op school wat de regels zijn van jouw school.

Als het lekker weer is kan je samen met je kind op de fiets de uitnodigingen bij haar/zijn vriendjes/vriendinnetjes in de brievenbus doen. Maar daar moet je wel de tijd voor hebben 😊 via de post kan natuurlijk ook.

Vergeet ook niet eventuele extra informatie op de uitnodiging te vermelden. Op onze uitnodigingen is er ruimte voor de naam van jouw kind, de dag en datum van het partijtje, begintijd en eindtijd van het feestje, het adres en een telefoonnummer.

Mocht je meer willen vermelden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het meenemen van extra kleding of het aantrekken van verkleedkleding in het thema van jullie kinderfeestje. En mocht je de kinderen willen thuisbrengen na het feest vermeld dan twee tijdstippen waartussen je het kind bij zijn of haar huis afzet. Die tijdstippen zijn afhankelijk van de tijd die het je kost om de route te rijden en de kinderen overal af te zetten. Ook kan je eventueel de vraag opschrijven of het uitgenodigde kind bepaalde dingen niet mag eten en/of drinken.

Deze extra informatie kan je aan de zijkanten of achterkant van onze uitnodigingen kwijt. Sommige van onze uitnodigingen voor de speurtochten hebben een voorkant welke je openklapt voor de informatie. Op de achterkant van de uitnodiging kan je extra informatie vermelden of aan de zijkanten binnenin de uitnodiging. Ook hebben we uitnodigingen voor speurtochten die enkel zijn, daar kan je het aan de achterkant vermelden.

Hieronder zie je als voorbeeld twee van onze uitnodigingen.

De dubbele uitnodiging is van het Ridder Radbout en Jonkvrouw Mathilde speurpakket en de andere van het Piramide van Farao Zoek’tis en de Geheime Schat speurpakket. Mocht je je afvragen welke uitnodiging in het speurpakket van jouw keuze zit kan je dit vaak zien op de foto van de inhoud van het speurpakket. Mocht het niet duidelijk zijn dan kan je ons altijd mailen om dit te vragen.

Stuk van de voorkant van de Ridder Radbout en Jonkvrouw Mathilde uitnodiging en het middenstuk van deze uitnodiging. Hier zie je goed welke informatie er ingevuld kan worden.

http://www.speurtochten.nl/product/draak-ridder-en-jonkvrouw/

Deel van de uitnodiging voor het Piramide van Farao Zoek’tis en de Geheime Schat. Deze uitnodiging hebben we in de vorm van een vliegticket  naar Egypte (en weer terug 🙂 gemaakt. Aan de zijkant (niet op deze foto) staat ruimte voor de naam van het contactpersoon van de luchtvaartmaatschappij, de jarige, en het bijbehorende telefoonnummer.

http://www.speurtochten.nl/product/piramidegeheime-schat/