Kies een thema voor je kinderfeest waarbij de kinderen verkleed kunnen komen. Ook de spelletjes die je wilt gaan doen kan je aanpassen aan het door jou gekozen thema. En de verjaardagstaart! Onze speurpakketten hebben ook allemaal een thema, van de uitnodigingen voor het partijtje tot de certificaten die de kinderen na het feestje mee naar huis nemen.

Piratenfeest

piraat speurtocht kinderfeest activiteit

Klaar om de schat te vinden!

 

 

 

 

 

 

Vraag de kinderen als piraat verkleed te komen of een gestreept t-shirt aan te trekken. Met een leuke rode sjaal en een ooglap (getekend of een echte ooglap) zien de kinderen er al snel uit als een echte piraat.

Knutselen

Tijdens een kinderfeestje is knutselen natuurlijk een leuk idee. De kinderen zitten even rustig en maken iets om mee naar huis te nemen en hebben zo een leuke tastbare herinnering aan jullie piratenfeest. Handig om het van tevoren alvast een beetje uit te denken en de attributen klaar te zetten. Hieronder twee leuke knutselideetjes.

 

 

 

 

Koop wat vellen zwart karton en wat houten stokken. Laat de kinderen op het karton piratenvlaggen tekenen met wit en rood potlood. Handig om diverse diktes van potloden in huis te hebben. Ter inspiratie kan je wat boeken neerleggen met daarin piratenvlaggen of wat voorbeelden van internet afdrukken. Zo zien de kinderen wat het idee is. Wanneer de kinderen klaar zijn met tekenen kan je de kartonnen piratenvlaggen vastmaken een de houten stokken. Zo heeft elk kind zijn eigen piratenvlag. Op de foto hierboven hebben we het zwarte karton geknipt als een echte piratenvlag en op wit karton geknipt. Dat ziet er ook wel heel echt uit!

Pirate Activities & Crafts for Kids - Persil | Pirate crafts, Pirate ...

Of maak piratenhoeden met de kinderen van zwart karton. Let op dit karton moet wel wat dunner zijn dan het karton voor de piratenvlaggen omdat je het moet kunnen buigen. De hoeden kunnen de kinderen daarna versieren zodat ze allemaal hun eigen piratenhoed hebben. Vergeet niet aan de binnenkant van de hoed de naam van het kind te vermelden. Zo kan er aan het einde van het piratenfeest geen onduidelijkheid bestaan wie de eigenaar is van welke piratenhoed.

Smikkelen

Een piratentaart kan je natuurlijk kant en klaar kopen, hangt er vanaf hoeveel tijd je hebt en hieraan wilt besteden. Je kan ook zelf aan de slag gaan. Hieronder vind je wat ideetjes voor lekkere traktaties tijdens het piratenfeestje.

schooltraktatie verjaardagsfeeset 6 jaar

 

 

 

 

Piratenbootjes maken. Plak twee eierkoeken aan elkaar met chocopasta en snijd ze vervolgens doormidden. Prik een satéstokje door de gekopieerde en uitgeknipte piratenvlaggetjes en zet de vlag op jouw piratenboot!

piratentraktatie

 

 

 

Deze traktatie kwamen we tegen op internet. Hoe leuk! Eierkoek met glazuur, een schatkistje, palmboompje en de dolfijn maakt het helemaal af! Piraten smullen maar 🙂

Spelletjes

Een kinderfeest is niet compleet zonder spelletjes. Voor een piratenfeest is het natuurlijk wel zo leuk om een (aantal) van de spelletjes in thema te doen. Je kan (bij ons :-)) een kant en klaar speurpakket kopen. Zo heb je van de uitnodigingen tot aan het ‘dappere piraat’ certificaat een leuke speurtocht met de kinderen om te doen. Maar je kan natuurlijk ook zelf spelletjes verzinnen. Ook wanneer je een speurtocht doet is het een leuk idee om daarna met de kinderen een spelletje te doen.

speurtocht 6 jaar piraat buiten partijtje

 

 

 

Laat elk kind zijn eigen piratennaam verzinnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Kapitein Haak, Griezelige Belle, Piet Piraat, Piraten Anne. Wanneer alle kinderen hun eigen piratennaam hebben verzonnen kan je ze vragen om op alfabet te gaan staan. Daar zijn ze vast wel even mee bezig.

Daarna kan je ook een spelletje doen met de nieuwe piratennamen dat alle kinderen in een kring gaan staan om de jarige heen. De jarige moet draaien (of de kring om haar/hem heen) met een uitgestrekte vinger en na het zingen van één couplet van het volgende liedje staat iedereen stil. Van diegene die nu aangewezen wordt door de jarige moet hij/zij de piratennaam noemen. Nu mag de aangewezen piraat in het midden gaan staan met uitgestrekte vinger en gaat of de kring (of degene in het midden staat) weer draaien. Na het zingen van het tweede couplet staat iedereen weer stil en wie wordt er nu aangewezen?

Wij zijn piraten, onze dolken zijn van staal
Wij zijn de schrik der zee, ja stuk voor stuk wij allemaal
We lusten je wel rauw en liefst nog bij het ochtendmaal
Knoop het in je oren, da’s pira-ten-taal

Wij zijn piraten en ons leven is een feest
We drinken en we zingen, maar we vechten nog het meest
Van noord tot zuid van west tot oost zijn wij alom gevreesd
Hou de mensen bang, is de pira-ten-geest

Wij zijn piraten en we zijn een volk apart
We hebben vele eeuwenlang de zeelieden gesard
En waar we gaan en waar we staan is er enorme smart
Niets is zo van steen als een pira-ten-hart

Wij zijn piraten en we enteren je graag
We duiken plotsling op vanuit een sluwe hinderlaag
We zijn zo weer verdwenen, onze sporen zijn maar vaag
Waar zijn we gebleven? Ja dat is de vraag

Voor het piratenliedje zie de volgende website: Het piratenlied – Kinderliedjes

Veel piratenplezier!