Natuurpuzzel
Leeftijd 8 t/m 10 jaar

Natuurpuzzel
Leeftijd 8 t/m 10 jaar

28,75

Wat weet jij over de natuur?

De Natuurspeurtocht:

Wat weten we eigenlijk over de natuur en de dieren? Deze natuurspeurtocht bestaat uit een serie van 24 kaarten met op elke kaart een vraag over de natuur en dieren in Nederland. Op de puzzelkaart staan drie antwoorden, welke is de goede antwoord?
Als de kinderen, eventueel met behulp van het antwoordenboekje, het goede antwoord weten en daardoor het goede vakje op de kleurplaat inkleuren, zien ze langzaamaan een dier verschijnen op de kleurplaat. Er zitten drie verschillende kleurplaten in het pakket van de natuurspeurtocht, dat maakt het extra verrassend.

Voor wie:

Het Natuurpuzzel speurpakket is ontwikkeld voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar. Groep 5 en 6 van de basisschool (3e en 4e leerjaar in België). Het speurpakket is berekend op 12 kinderen. Indien je groep groter dan 12 kinderen is, kan je een uitbreidingssetje bestellen van €1,00 per extra kind.

www.speurtochten.nl/product/uitbreidingssetnatuurpuzzelen/

Extra informatie:

De duur van de speurtocht hangt af van de lengte van de door jou uitgezette route. De gemiddelde duur van deze speurtocht is ongeveer 1 tot 1½ uur.

Deze speurtocht wordt ook vaak door grotere groepen gedaan. De puzzelkaarten blijven hangen en elk kind heeft zijn/haar eigen kleurplaat. Bij deze speurtocht hoeven de puzzelkaarten niet in de juiste volgorde gevonden en opgelost te worden. Je kan de kaarten dus ophangen op een bepaald terrein en de kinderen laten zoeken.

Ook kan de speurtocht door groepjes van verschillende leeftijden gedaan worden, de kleintjes hebben het plezier van het vinden van de puzzelkaarten en het inkleuren van het juiste stukje van de kleurplaat en de oudere kinderen lossen de vragen op en helpen de kleinere kinderen met het juiste stukje inkleuren van de kleurplaat.

Inhoud van het Natuurpuzzel speurpakket:

12 uitnodigingen
een instructieboekje
24 kaarten met vragen over de natuur in Nederland
12 kleurplaten (in 3 uitvoeringen)
12 boekjes met antwoorden