kinderfeest buiten

 

 

 

 

Naar buiten de natuur in met een zelfgemaakte knapzak

Wat een leuk idee van de Kampioen, een magazine van de ANWB, zelf een knapzak maken. Hoe avontuurlijk is dat! Zelf een knapzak maken, iets lekkers er in en op pad…..
Leg een doek op tafel en leg de spulletjes die je mee wilt nemen in je doek. Als de doek extra groot is kan je die meteen gebruiken als picknickkleed. Knoop de vier punten van je doek om een stok heen aan elkaar vast en leg de stok over je schouder. Klaar ben je! Op pad!

Extra leuk om dit in combinatie met een speurtocht te doen, bijvoorbeeld De Natuurpuzzel. Deze speurtocht gaat over de natuur in Nederland, vooral over de dieren maar ook over bijvoorbeeld kastanjes en paddenstoelen. Het juiste antwoord heeft een cijfer en dat cijfer kleur je in op één van de kleurplaten en zo komt er een dier tevoorschijn. In het speurpakket zit ook een antwoordenboekje met daarin een omschrijving van het juiste antwoord.
De speurtocht bestaat uit 24 vragen daarom is het wel zo leuk om een pauze te houden en uit de zelfgemaakte knapzak iets lekkers te eten en/of te drinken te halen.

NatuurpuzzelLeeftijd 8 t/m 10 jaar